UCHWAŁA NR III/19/2010 |
UCHWAŁA NR III/19/2010 RADY POWIATU W PIŃCZOWIE z dnia 30 grudnia 2010 roku w sprawie ustalenia wysokości i zasad wypłacania zryczałtowanej miesięcznej diety dla radnych oraz dla pełniących nieodpłatnie funkcje członków Zarządu Na podstawie art.21 ust.4, 5, 5a ustawy z dnia 5 czerwca 1998 roku o samorządzie powiatowym (Dz. U. z 2001 Nr 142, poz.1592 z późn. zm.) oraz rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 26 lipca 2000 roku w sprawie maksymalnej wysokości diet przysługujących radnemu powiatu /Dz. U. Nr 61, poz.709/ - Rada Powiatu uchwala co następuje: §1 1. Radnym, członkom Komisji za udział w sesjach i posiedzeniach Komisji - ustala się zryczałtowaną miesięczną dietę w wysokości 54% półtorakrotności kwoty bazowej określonej w ustawie budżetowej dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe. 2. Przewodniczący Komisji za udział w sesjach i posiedzeniach Komisji -ustala się zryczałtowaną miesięczną dietę w wysokości 59% półtorakrotności kwoty bazowej określonej w ustawie budżetowej dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe. 3. Członkom Zarządu pełniącym nieodpłatnie swoje funkcje za udział w sesjach Rady, posiedzeniach Komisji i posiedzeniach Zarządu - ustala się zryczałtowaną miesięczną dietę w wysokości 76% półtorakrotności kwoty bazowej określonej w ustawie dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe. §2 1. Ustala się dla Przewodniczącego Rady zryczałtowaną miesięczną dietę 2. Dla wiceprzewodniczących Rady ustala się zryczałtowaną miesięczną dietę §3 W przypadku nieusprawiedliwionych nieobecności radnych wymienionych §4 Wykonanie Uchwały zleca się Zarządowi Powiatu. §5 Traci moc Uchwała Nr XXIII/113/2001 Rady Powiatu z dnia 26 czerwca 2001 roku. §6 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia, z mocą obowiązującą od l stycznia 2011 roku. |
Powiat Pińczowski |