Numer ID: 1127
Data publikacji:
2019-12-27 09:10:11
Przedmiot:
ZOZ/ZP/12/12/2019. Ogłoszenie o zamówieniu na „Żywienie pacjentów szpitala„. ZOZ w Pińczowie.
Treść przetargu:
Polska-Pińczów: Usługi podawania posiłków
2019/S 249-618476
Podstawa prawna:
Dyrektywa 2014/24/UE
Sekcja I: Instytucja zamawiająca
I.1)Nazwa i adresyOficjalna nazwa: Zespół Opieki Zdrowotnej w Pińczowie
Adres pocztowy: ul. Armii Krajowej 22
Miejscowość: Pińczów
Kod NUTS:
PLKod pocztowy: 28-400
Państwo: Polska
Osoba do kontaktów: Grzegorz Mitka
E-mail:
zoz5@o2.plTel.: +48 413573039
Faks: +48 413572491
Adresy internetowe:
Główny adres: www.szpitalpinczow.pl
I.2)Informacja o zamówieniu wspólnym
I.3)KomunikacjaNieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów zamówienia można uzyskać bezpłatnie pod adresem:
www.szpitalpinczow.plWięcej informacji można uzyskać pod adresem podanym powyżej
I.4)Rodzaj instytucji zamawiającejInny rodzaj: samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
I.5)Główny przedmiot działalnościZdrowie
Sekcja II: Przedmiot
II.1)Wielkość lub zakres zamówienia
II.1.1)Nazwa:
„Żywienie pacjentów szpitala"
II.1.2)Główny kod CPV55320000
II.1.3)Rodzaj zamówieniaUsługi
II.1.4)Krótki opis:
Przygotowywanie i wydawanie całodziennych posiłków dla pacjentów
poszczególnych oddziałów na istniejącej bazie (kuchni z zapleczem)
Szpitala w Pińczowie wraz z przejęciem 3 pracowników na podstawie art.
231 Kodeksu pracy.
II.1.5)Szacunkowa całkowita wartość
II.1.6)Informacje o częściachTo zamówienie podzielone jest na części: nie
II.2)Opis
II.2.1)Nazwa:
II.2.2)Dodatkowy kod lub kody CPV55321000
55322000
II.2.3)Miejsce świadczenia usługKod NUTS: PL
Główne miejsce lub lokalizacja realizacji:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Pińczowie
ul. Armii Krajowej 22, 28-400 Pińczów, POLSKA.
II.2.4)Opis zamówienia:
Przygotowywanie (gotowanie), porcjowanie i wydawanie posiłków w
kuchni szpitalnej Zamawiającego dla pacjentów leczonych w oddziałach
szpitala zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywienia osób
przebywających w zakładach opieki zdrowotnej w określonych godzinach.
Zamawiający szacuje, że w 2020 r. przeciętnie w ciągu jednego dnia
wydawanych będzie średnio 178 posiłków całodobowych.
II.2.5)Kryteria udzielenia zamówieniaCena nie jest jedynym kryterium udzielenia zamówienia; wszystkie kryteria są wymienione tylko w dokumentacji zamówienia
II.2.6)Szacunkowa wartość
II.2.7)Okres obowiązywania zamówienia, umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupówOkres w miesiącach: 12
Niniejsze zamówienie podlega wznowieniu: nie
II.2.10)Informacje o ofertach wariantowychDopuszcza się składanie ofert wariantowych: nie
II.2.11)Informacje o opcjachOpcje: nie
II.2.12)Informacje na temat katalogów elektronicznych
II.2.13)Informacje o funduszach Unii EuropejskiejZamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
II.2.14)Informacje dodatkowe
Informacje na temat ochrony danych osobowych zawarte są w SIWZ.
Sekcja III: Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
III.1)Warunki udziału
III.1.1)Zdolność do prowadzenia działalności zawodowej, w tym wymogi związane z wpisem do rejestru zawodowego lub handlowegoWykaz i krótki opis warunków:
Zamawiający w tym zakresie nie stawia żadnych wymagań
wystarczającym jest złożone wraz z ofertą oświadczenie zgodnie z
założeniami w pkt. 9.3
III.1.2)Sytuacja ekonomiczna i finansowaKryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia
III.1.3)Zdolność techniczna i kwalifikacje zawodoweKryteria kwalifikacji zgodnie z dokumentami zamówienia
III.1.5)Informacje o zamówieniach zastrzeżonych
III.2)Warunki dotyczące zamówienia
III.2.1)Informacje dotyczące określonego zawodu
III.2.2)Warunki realizacji umowy:
Istotne warunki umowy
Wzór umowy stanowi Zał. Nr 2 do SIWZ
III.2.3)Informacje na temat pracowników odpowiedzialnych za wykonanie zamówienia
Sekcja IV: Procedura
IV.1)Opis
IV.1.1)Rodzaj proceduryProcedura otwarta
IV.1.3)Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów
IV.1.4)Zmniejszenie liczby rozwiązań lub ofert podczas negocjacji lub dialogu
IV.1.6)Informacje na temat aukcji elektronicznej
IV.1.8)Informacje na temat Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA)Zamówienie jest objęte Porozumieniem w sprawie zamówień rządowych: nie
IV.2)Informacje administracyjne
IV.2.1)Poprzednia publikacja dotycząca przedmiotowego postępowania
IV.2.2)Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziałuData: 03/02/2020
Czas lokalny: 08:00
IV.2.3)Szacunkowa data wysłania zaproszeń do składania ofert lub do udziału wybranym kandydatom
IV.2.4)Języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału:Polski
IV.2.6)Minimalny okres, w którym oferent będzie związany ofertąOferta musi zachować ważność do: 03/04/2020
IV.2.7)Warunki otwarcia ofertData: 03/02/2020
Czas lokalny: 08:15
Miejsce:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Pińczowie
ul. Armii Krajowej 22, 28-400 Pińczów
Sekcja VI: Informacje uzupełniające
VI.1)Informacje o powtarzającym się charakterze zamówieniaJest to zamówienie o charakterze powtarzającym się: tak
Przewidywany termin publikacji kolejnych ogłoszeń:
VI.2)Informacje na temat procesów elektronicznych
VI.3)Informacje dodatkowe:
VI.4)Procedury odwoławcze
VI.4.1)Organ odpowiedzialny za procedury odwoławczeOficjalna nazwa: Krajowa Izba Odwoławcza, Urząd Zamówień Publicznych
Miejscowość: Warszawa
Państwo: Polska
VI.4.2)Organ odpowiedzialny za procedury mediacyjne
VI.4.3)Składanie odwołań
VI.4.4)Źródło, gdzie można uzyskać informacje na temat składania odwołańOficjalna nazwa: Krajowa Izba Odwoławcza, Urząd Zamówień Publicznych
Miejscowość: Warszawa
Państwo: Polska
VI.5)Data wysłania niniejszego ogłoszenia:23/12/2019
Dyrektor ZOZ w Pińczowie
Krzysztof Słonina